به گزارش
پهره؛ رمضان ماه بندگی خداست، ماهی که علاوه بر تزکیه نفس میتوان به تزکیه جسم پرداخت و با روزه داری در این یک ماه از فواید بیشمار این ماه که در علم پزشکی نیز ثابت شده است بهره مند شد. البته تغذیه صحیح در این ماه علاوه بر کمک به سلامت جسم باعث میشود که به راحتی و بدون مشکل یک ماه بندگی خدا را سپری کرد.
در ماه مبارک رمضان وعدههای مصرف غذا به سه زمان سحر، افطار و شام تقسیم میشود که باید شیوه صحیحی برای مصرف غذا در این وعدهها پیش گرفته شود.
بهترین وعدههای سحری؛ بایدها و نبایدها
وعده سحری باید متشکل از غذاهای متنوع باشد تا روزه داران از تمامی موادمغذی مانند کربوهیدرات، فیبرها، پروتئینها و قندها بهرهمند شوند.
1. در وعده سحری از غذاهای سرشار از پتاسیم استفاده کنید زیرا در طول روز از تشنگی جلوگیری خواهد کرد مواد غذایی مانند موز، شیر و خرما از این دست موارد هستند.
2. مصرف سالاد،سبزیجات و میوهجات از جمله مواردی است که در طول آب مورد نیاز بدن را تامین میکند تا بدن دچار مشکل نشود.
3. وعده سحری به معنای نهاری است که در ایام عادی مصرف میشود و میتوان از برنج و انواع خورشتها در این وعده بهره جست.
4. حبوبات و نان جو به دلیل فیبر بالا و هضم دیر هنگام از جمله مواد غذایی توصیه شده برای وعده سحری میباشد.
نبایدهای سحری
1. از مصرف غذاهای پرادویه، بادمجان و فلفل در وعده سحر بایستی اجتناب شود زیرا باعث تشنگی در طول روز خواهد شد.
2. خوردن غذاهای شور و چرب علاوه بر ایجاد تشنگی در طول روز باعث آسیب به بدن نیز میشود.
3.خوردن چای زیاد در سحری ممنوع! زیرا چای باعث افزایش ادرار در طول روز و از دست رفت آب بدن در زمان روزه داری خواهد شد.
4.خوردن شیرینیهایی مانند زولبیا و بامیه قند مورد نیاز بدن را در طول روز تامین نخواهد کرد و به جای آن میتوان از خرما و کشمش در وعده سحر استفاده کرد.
وعده افطار، مصرف حجم زیاد غذا ممنوع!
1. وعده افطار را سبک و با چیزهایی مانند شیر گرم و خرما، سوپهای کم حجم و شله زرد آغاز کنید.
2. از خوردن آب زیاد و به ویژه آب سرد خودداری کنید زیرا باعث بیحالی، ضعف و درد معده خواهد شد.
3. از مصرف غذاهای چرب و سنگین در وعده افطار پرهیز کنید.
افطار را جایگزین شام نکنید
1. وعده شام باید به فاصله یک تا دو ساعت از زمان افطار مصرف شود و از مصرف چندین نوع غذا جدا خودداری شود وبه خوردن یک نوع غذا بسنده کنید.
2. از مصرف غذاهای خیلی سنگین و سرخ کرده خودداری شود و غذاهای سبک و مقوی را جایگزین کنید.
3. بین وعدههای افطار و شام حتما از دو تا سه واحد میوه و سبزیجات استفاده کنید./آناج
انتهای پیام/