به گزارش
پهره به نقل از
عصرهامون؛ بار دیگر فرصتی فراهم شد تا بتوانیم در ماه مهمانی خدا، روزه داری کنیم و بیش از پیش در مسیر دستیابی به تقوا قرار بگیریم، روزه داری که علاوه بر فواید معنوی، ثمرات جسمی و روانی را نیز به همراه دارد.
اما آنچه در این ماه اهمیت و در ارتباط با سلامت انسان اهمیت دارد و می تواند تاثیرگذار باشد، تغذیه مطلوب است، با توجه به این مهم به منظور آشنایی با تغذیه مطلوب در ماه تزکیه با مصطفی ذوالفقاری، کارشناس تغذیه گفت و گویی انجام شد که به خبرنگار ما گفت: در ماه مبارک رمضان در مجموع نسبت به ماه های دیگر باید ۲۰ تا ۳۰ درصد کمتر غذا بخوریم.
وی تصریح کرد: تغذیه صحیح در ایام روزه داری که با کاهش مقدار غذا و بهبود کیفیت آن با برنامه غذایی منظم برای افطار و سحر همراه باشد، ثمراتی چون کم شدن چربی های ذخیره و میزان چربی و کلسترول خون و فعال شدن سیستم ایمنی بدن را به دنبال دارد.
اهمیت رعایت تنوع در برنامه غذایی
به گفته این کارشناس، در زمینه تغذیه چه در ماه های معمولی و چه ماه مبارک رمضان، آنچه اهمیت دارد، رعایت تنوع در برنامه غذایی و استفاده از ۶ گروه اصلی است، باید توجه داشت که تغییرات ناگهانی و شدید در برنامه غذایی، به هیچ وجه پسندیده نیست
وی از نان و غلات، سبزی ها، میوه ها، شیر و لبنیات، گوشت، حبوبات و متفرقه به عنوان این ۶ گروه اصلی یاد بیان کرد: با مصرف صحیح این گروه ها، مواد مغذی مورد نیاز بدن شامل کربو هیدرات، چربی، پروتئین، ویتامین و املاح به مقدار کافی تامین می شود.
ذوالفقاری اضافه کرد: در این صورت، بدنی سالم و تندرست خواهید داشت و انرژی کافی برای انجام فعالیت های روزانه خود را به دست خواهید آورد، از سویی پس از ساعت ها تحمل گرسنگی و تشنگی، نوع تغذیه در افطار باید با ملاحظاتی همراه باشد. معده خالی در هنگام افـطار تحمل غذای خشن را ندارد، بنابراین خوردن غذاهای سبک و سهل الهضم، کم حجم و پر کالری و تقریبا نرم برای افطار مناسب تر است.
وی با بیان این که روزه خود را با یک نوشیدنی گرم یا ولرم افطار کنید، ادامه داد: سفره افطار را با خرما، پنیر ( لبنیات کم چرب)، نان و سبزی و یک غذای سبک گرم مانند سوپ یا شله زرد یا آش یا حلیم یا فرنی زینت ببخشید. سعی کنید از هریک از مواد غذایی موجود در سفره افطار، مقداری اندک بخورید.