پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ ۰۷:۵۶
۰
توسعه فرودگاه‌ها جهشی بزرگ در پیشرفت؛

فرودگاه‌ها لوکوموتیو اقتصادی هر استان هستند

در ۶ماهه نخست سال ۱۴۰۳ تعداد ۴ هزار و ۵۴۲ نشست‌وبرخاست برنامه‌ای در فرودگاه‌های سیستان و بلوچستان انجام شد که با رشد بیش از ۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته بود.
فرودگاه‌ها لوکوموتیو اقتصادی هر استان هستند
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پهره و به نقل از «عصرهامون»، یکی از باارزش‌ترین و مهم‌ترین زیر ساخت یک جامعه برای رسیدن به توسعه و پیشرفت وجود فرودگاه‌ها در آن جامعه است؛ فرودگاه‌ها به دلیل داشتن ظرفیت و پتانسیل‌های مختلف در رشد اقتصادی و همچنین ایجاد توسعه پایدار نقش به سزایی دارند.
 
به تعبیر برخی از کارشناسان فرودگاه‌ها، لوکوموتیو اقتصادی هر کشور و استانی محسوب می‌شود و وجود فرودگاه‌های پر رونق و کارآمد عاملی برای شکوفایی آن منطقه و استان هم از نظر اقتصادی و هم گردشگری و پویا محسوب شود.
 
از آن جای که سیستان و بلوچستان یکی از پهناورترین استان کشور است و جابه‌جایی مسافران و حتی بارها به زمان بسیار زیادی نیاز دارد؛ وجود فرودگاه در هر یک از شهرستان‌های این استان پهناور بیشتر به چشم می‌خورد.
رشد بیش از ۵ درصدی نشست‌وبرخاست در فرودگاه‌های
مهدی خسروی بنجار مدیرکل فرودگاه‌های سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصرهامون» بیان کرد: در ۶ماهه نخست سال ۱۴۰۳ تعداد ۴ هزار و ۵۴۲ نشست‌وبرخاست برنامه‌ای در فرودگاه‌های استان انجام شد که با رشد بیش از ۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته بود.
 
وی افزود: ۴ میلیون و ۲۹ هزار و ۹۴۷ کیلوگرم دریافت و ارسال بار در این بازه زمانی انجام شد.
 
مدیرکل فرودگاه‌های استان تصریح کرد: این پروازها در مسیرهای تهران، مشهد، گرگان، شیراز، اصفهان، چابهار، اهواز از فرودگاه‌های استان انجام شد.
 
افتتاح ۵ فرودگاه در استان
به گفته خسروی بنجار، در استان سیستان و بلوچستان پنج فرودگاه عملیاتی زاهدان، زابل، ایرانشهر، سراوان و چابهار و یک فرودگاه غیرعملیاتی در خاش وجود دارد.
 
وی ادامه داد: فرودگاه‌های استان به ۴۲۹ هزار و ۶۰۷ نفر مسافر در نیمه نخست امسال خدمات‌رسانی کرده‌اند.
 
مدیرکل فرودگاه‌های سیستان و بلوچستان در خصوص وضعیت فرودگاه دیگر استان این‌گونه بیان کرد: ابتدا به بازسازی گسترده فرودگاه زابل در بخش‌های مختلف فرودگاهی و هوانوردی پرداخته شده است.
وی افزود: فرودگاه زابل سالیان متمادی بود که توسعه و رشدی را نداشته است و نیاز به این داشت که در بخش‌های مختلف فرودگاهی و هوانوردی در این فرودگاه رشد و توسعه داشته باشیم.
 
مدیرکل فرودگاه‌های سیستان و بلوچستان تصریح کرد: در بخش ترمینال، در بخش سامانه‌های کمک بصری و تسهیلات و تجهیزات موردنیاز را برای فرایند جابه‌جایی مسافران و همچنین اقدامات گسترده دیگر در این فرودگاه صورت‌گرفته است.
 
ارتقای امکانات فرودگاه زابل
وی ادامه داد: اعتبار قابل‌توجهی را به فرودگاه زابل در سال گذشته تخصیص داده‌ایم که این پروژه‌ها همچنان در فرودگاه زابل ادامه دارد؛ رویکرد ما این است که فرودگاه‌هایی در شأن مردم سیستان و بلوچستان داشته باشیم و سعی کردیم در بخش‌های مختلف فرودگاه‌های با فرودگاه‌های بزرگ کشور مانند فرودگاه مهرآباد و مشهد تفاوتی نداشته باشد.
 
خسروی تشریح کرد: سعی کردیم در بخش‌های مختلف سامانه‌ها امکانات و خدمات به‌روز استفاده کنیم و رفاه و خدماتی که مردم انتظار دارند را در سطح فرودگاه‌ها اجرا کنیم.

مدیرکل فرودگاه‌های سیستان و بلوچستان با بیان اینکه بیش از همه برای ما تأمین زیرساخت‌های ایمنی بیشتر پروژه‌های ما حجم قابل‌توجهی از اعتبارات پروژه‌های هزینه می‌شود که مسافرین، مسئولین و مردم آن را مشاهده نمی‌کنند؛ گفت: این پروژه‌ها بسیار مهم و نقش تعیین‌کننده‌ای در ایمنی و امنیت پروازها دارند که در سایت اجرا شدند.
 
امنیت امن با توسعه زیرساخت‌های ایمنی
وی افزود: همان‌طور که می‌بینید پرواز با امنیت و ایمنی کامل نشست‌وبرخاست دارند که نشان از آن دارد زیرساخت‌های ایمنی ما در سطح فرودگاه‌های استان فراهم شده است.
 
خسروی بنجار خاطرنشان کرد: در ۲۶ آبان‌ماه سال ۱۴۰۲ فرودگاه سراوان راه‌اندازی شده که قبل از راه‌اندازی این فرودگاه محدودیت‌ها و تنگناهایی وجود داشت که باید برخی از زیرساخت‌های موردنیاز هوانوردی و فرودگاهی در این شهر مهیا می‌کردیم تا مجوز بهره‌برداری از فرودگاه سراوان را کسب کنیم.
 
وی ادامه داد: در فرودگاه سراوان در زمینه نصب سامانه‌های کمک بصری و احداث نیروگاه برق اضطراری ترمینال‌ها و باند و سایر سامانه‌هایی که موردنیاز بود را فراهم کرده‌ایم و همچنین نصب راه‌بند ضدتروریستی، نصب برج نوری در اپرون و همچنین راه‌اندازی شبکه دولت در سراوان که خوشبختانه علی‌رغم یک سری از موانعی موفق شده‌ایم در ۲۶ آبان‌ماه سال ۱۴۰۲ فرودگاه سراوان را راه‌اندازی کنیم که نقش قابل‌توجهی در رشد و توسعه سراوان و نواحی هم‌جوار داشت.

مدیرکل فرودگاه‌های سیستان و بلوچستان عنوان کرد: همان‌طور که می‌دانید فرودگاه‌ها به‌عنوان لوکوموتیو توسعه سیاسی و اقتصادی مناطق محسوب می‌شوند و نقش بسیار مهمی در توسعه‌بخش‌های مختلف اقتصادی دارند.

ارتقای پرواز در فرودگاه‌های سراوانخسروی بنجار خاطرنشان کرد: در روزهای سه‌شنبه و جمعه مسیر سراوان به تهران و تهران به سراوان را نیز در فرودگاه سراوان و در روز جمعه نیز مسیر سراوان به مشهد و مشهد به سراوان را داریم.

وی افزود: بنابراین در طول هفته دو روز آن در مسیرهای سراوان به مشهد و سراوان به تهران را خواهیم داشت و شهروندان سراوانی مجبور نیستند که برای رفتن به تهران و یا مشهد به مرکز استان مراجعه کند.
 
اجرای ابرپروژه در فرودگاه ایرانشهر
مدیرکل فرودگاه‌های سیستان و بلوچستان بیان کرد: یکی دیگر از اقداماتی که انجام شده این است که در فرودگاه ایرانشهر یک ابرپروژه را دنبال می‌کنیم که توسعه عوامل پروازی و باند فرودگاه در فرودگاه ایرانشهر را در نظر داریم.
 
وی در پایان ادامه داد: مجموعه از اقداماتی که در فرودگاه‌های استان انجام‌گرفته است شامل بهسازی اطلاعات پرواز، بهسازی سرویس‌های بهداشتی، افزایش مساحت فرودگاه، نصب کانترهای پذیرش و پارتیشن، نصب درب‌های الکترونیکی، بهسازی کانال هدایت آب‌های سطحی، نصب راه‌اندازی اولین فرودگاه FlDS اقماری، عایق کاری، اپوکسی نیروگاه‌های برق، بهسازی ایستگاه‌های سی‌ان‌جی، عایق کاری تأسیسات، احداث ایستگاه تقلیل فشار گاز، اجرای شبکه اصلی گازرسانی، اجرای مارکینگ سطوح پروازی، توسعه شبکه دسترسی محاوط، نصب روشنایی برای محاوط، احداث ایستگاه تاکسی و پارکینگ خودرویی است.
 
 انتهای خبر/
وی با بیان اینکه در راه‌اندازی فرودگاه شهرستان سراوان جهشی در ابعاد زندگی ساکنین منطقه سراوان و نواحی هم‌جوار ایفا شده؛ اظهار کرد: یک خبر خوش نیز به مردم سراوان می‌دهم که در تاریخ دوم آذرماه مسیر سراوان به مشهد را نیز برقرار شده و این خواسته مردم را نیز دنبال می‌کنیم که تعداد پروازهایی که موردنیاز شهر سراوان است را برقرار کنید.
کد مطلب: 431928