سه شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ ۰۷:۱۵
۰
بیماری خاموش اما خطرناک؛

بیماری‌های کلیوی تهدید خاموش سلامتی

بیماری‌های کلیوی یکی از بیماری‌های خاموش و بدون علامت در زندگی امروزی است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پهره و به نقل از «عصرهامون»، ۲۳ الی ۳۰ آبان‌ماه هفته حمایت از بیماران کلیوی نام‌گذاری شده است. بیماری‌های کلیوی یکی از بیماری‌های خاموش است که در صورت طی‌نشدن روند درمان ممکن است منجر به ناتوانی طولانی‌مدت یا حتی مرگ شود.
 
 کلیه‌ها برای داشتن بدن سالم ضروری هستند و وظیفه اصلی آن‌ها تصفیه‌کردن مواد زائد، آب اضافی و سایر ناخالصی‌های موجود در خون است.
 
 در مواردی که کلیه‌ها به طور ناگهانی طی فاصلهٔ زمانی چند ساعت تا چند روز دچار مشکل می‌شوند و نمی‌توانند مواد سمی را دفع کنند نارسایی حاد کلیه ایجاد شده است.
 
 نارسایی حاد کلیه با بروز ناگهانی عوارض بسیار جدی و شدیدی دارد و حتی ممکن است منجر به مرگ بیمار شود. نارسایی حاد کلیوی علاوه بر کشنده بودن، امکان برگشت نیز دارد و این دو دلیل کافی است که مبتلایان به این عارضه به آن توجه جدی کنند.
 
 مهم‌ترین علامت در این نوع نارسایی خاموش بودن آن است. افراد مبتلا به نارسایی مزمن کلیه ممکن است از سال‌ها پیش دچار این بیماری باشند؛ اما چون علامت خاصی ندارد یا روند بروز علائم کند است، به طور آرام و پنهانی بافت کلیه را از دست می‌دهند. علائم نارسایی کلیه در موارد مزمن همان نشانه‌های نارسایی حاد کلیه است با این تفاوت که طی مدت‌زمان طولانی این نشانه‌ها ظاهر می‌شوند
 
 بسیاری از افراد به بیماری‌های مزمن کلیوی مبتلا هستند، ولی از این وضع خود خبر ندارند. نشانه‌های اولیه بیماری‌های کلیه، بسیار جزئی و کم‌اهمیت به نظر می‌رسند و به همین دلیل ممکن است افراد چندین سال با این نشانه‌ها زندگی کنند و شکایتی هم نداشته باشند. اما همین مشکلات کوچک می‌توانند به نارسایی کلیه منجر شوند.
 
 کلیه‌ها ممکن است آسیب ببینند و نتوانند کار اصلی خود را انجام دهند. این آسیب می‌تواند در اثر دیابت، فشارخون بالا و سایر شرایط مزمن (طولانی‌مدت) ایجاد شود.
 
 بیماری کلیوی می‌تواند منجر به سایر مشکلات سلامتی از جمله ضعف استخوان‌ها، آسیب عصبی و سوءتغذیه شود.
 
 کلیه‌ها هورمون‌هایی تولید می‌کنند که فشارخون را تنظیم کرده و تولید گلبول‌های قرمز را کنترل می‌کند. کلیه‌ها حتی نوعی ویتامین D را فعال می‌کنند که به بدن برای جذب کلسیم کمک می‌کند.
 
 در صورت بدتر شدن بیماری به‌مرورزمان این احتمال وجود دارد که عملکرد کلیه‌های شما به طور کامل متوقف شود.
 
 آنجاست که برای فعالیت دوباره کلیه‌ها به دیالیز نیاز خواهد بود. دیالیز یک روش درمان است که با استفاده از دستگاه خون را فیلتر و تصفیه می‌کند.
 
 این روش بیماری کلیوی را درمان نمی‌کند اما می‌تواند طول عمر شما را افزایش دهد.
 
 بیماری‌های کلیوی به‌صورت خاموش آغاز می‌شود
  دکتر علی علیدادی، فوق‌تخصص کلیه و فشارخون دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری عصرهامون بیان کرد: بیماری‌های کلیه در اکثر موارد بدون علائم بوده و این که همه بیماری‌های کلیه با درد یا علامت خاصی است یک باور اشتباه است.
 
 وی افزود: معمولاً افرادی که سنگ کلیه یا بیماری التهابی شدید، عفونت شدید کلیوی دارند که باعث درد می‌شود .
 
 علیدادی عنوان کرد: روند پیشرفت بیماری‌های کلیه تدریجی است و بیمار ممکن است تا حدودی آن را حس نکند، به همین دلیل توصیه می‌شود افراد بعد از ۲۰ سالگی غربالگری خاص این بیماری را انجام دهند.
 
 وی در خصوص علائم نارسایی کلیوی گفت: از علائم مهم بیماری‌های کلیه می‌توان از درد پهلوها، تغییر رنگ ادرار، تهوع و استفراغ و ورم پاها نام برد.
 
 فوق‌تخصص کلیه و فشارخون دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به اینکه برای تشخیص بیماری، بعد از معاینه فیزیکی و انجام آزمایش‌های ضروری است، ادامه داد: درمان بیماری‌های کلیوی اگر در ابتدا تشخیص داده شود راحت‌تر است؛ اما اگر پیشرفت کند سخت‌تر بوده و ممکن است قابل‌درمان نباشد.
 
 وی افزود: بیماری‌های فشارخون، دیابت و چاقی ممکن است باعث بیماری‌های کلیوی شده و به کلیه‌ها آسیب برساند و افرادی که سابقه دیابت، روماتیسم و حتی فشارخون دارند باید به پزشک مراجعه کنند.
 
 علیدادی در پایان گفت: نارسایی‌های کلیه اگر درمان مناسب نشوند، ممکن است فرد نیازمند دیالیز شود و بهترین راه برای زنده‌ماندن بیمار بعد از دیالیز پیوند کلیه است؛ اما باید بیمار تا آخر عمر دارو مصرف کند.
 
 انتهای خبر/
کد مطلب: 431919