به گزارش پایگاه خبری
پهره و به نقل از «
عصرهامون»، در فرهنگ دفاع مقدس، شهیدان همواره بهعنوان قهرمانان واقعی و الگوهای ایثار و فداکاری شناخته شدهاند. شهید محمدحسین فهمیده، یکی از این قهرمانان است که با اقدام شجاعانهاش، نام خود را در تاریخ ایران جاودانه کرد.
شهید فهمیده، یکی از جوانان نیکنهادی بود که جان شیرینش را در مسیر دفاع از میهنش فدا کرد و به الگوی ایثارگری و فداکاری تبدیل شد.
تاریخ شهادت حسین فهمیده رزمنده نوجوان، بسیجی ۱۳ساله که در دفاع مقدس به فیض شهادت رسید را بهعنوان روز نوجوان و بسیج دانشآموزی مینامند.
او یک نوجوان انقلابی بود که با تمام موانع حضورش بهخاطر کمی سن در جبهههای حق علیه باطل راه حق را رها نکرد و با شهادت خود ۸ آبان را در تقویم شمسی به تاریخی ماندگار تبدیل کرد.
این شهید والامقام یکی از قهرمانان نوجوان ایران است که با فداکاری و شجاعت خود در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران به نمادی از ایثار و مقاومت تبدیل شد.
حسین فهمیده باوجود سن کم در عرصههای انقلابی و سیاسی دست از تلاش نکشید و در اقداماتی از قبیل پخش اعلامیههای امام خمینی (ره) در سالهای ۱۳۵۶ و ۱۳۵۷ در سن حدود ده تا یازدهسالگی، دیدار با امام خمینی در بازگشت به ایران، شرکت در تظاهرات انقلاب اسلامی در زمستان ۱۳۵۷ و شرکت در جنگ ایران و عراق حضور داشته است.
فداکاری محمدحسین فهمیده نمادی از شجاعت و از خودگذشتگی یک جوان ایرانی شد و درسهایی از عشق به وطن و فداکاری برای نسلهای آینده بر جای گذاشته است. وی نشان داد که عشق به میهن و مقاومت در برابر تهاجم میتواند از هر نیرویی قویتر باشد.
شهید فهمیده بزرگمردی کوچک
محسن برقی کارشناس فرهنگی و اجتماعی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری «
عصرهامون»، بیان کرد: محمدحسین فهمیده یکی از فرزندان برومند انقلاب اسلامی و متولد یک خانواده مذهبی در قم و برادر شهید یکی از رهروان و عاشقان راه امام خمینی و نهضت پاکش شد و باتوجهبه سن کم و طی مسیر نوجوانی خود یکی از فداکاران نهضت حسینی و انقلاب اسلامی بود که خود را به خرمشهر رساند و در رویارویی با عراقیان متجاوز درحالیکه زخم جنگ را در مرحله اول ورودی خرمشهر و نبرد با دشمن بعثی به تن میکشید این بار در یک رویارویی سخت در نبرد با تانکهای تا دندان مسلح بعثی خود را به وسط میدان رسانید.
وی افزود: باتوجهبه زخمیشدن از ناحیه پا از طرف تیربار تانک دشمن خود را کشانکشان به زیر تانک دشمن رساند و با بستن نارنجکهای همراه به کمر که از قبل آماده شهادت شده بود خود را به زیر تانک با تن زخمی رساند و با انفجار نارنجکهای بسته به کمر در دست، تانک دشمن را منهدم و خود به شهادت رسید.
برقی شهری ادامه داد: شهیدی که امام خمینی در رسای مقام او فرمودند «رهبر ما آن طفل ۱۳ سالهای است که با قلب کوچک خود که ارزشش از صدها زبان و قلم بزرگتر است با نارنجک خود را به زیر تانک دشمن انداخت و آن را منهدم کرد و خود شربت شهادت نوشید»
وی عنوان کرد: محمدحسین فهمیده از ولادت تا شهادت باتوجهبه سن کم اما سرشار از عشق و محبت به اهلبیت صلیالله و امام و انقلاب و رساندن صدای مظلومیت مستضعفان به تمام جهانیان از هیچ کوششی دریغ کرد و با برداشتن سلاح برادر شهیدش داوود فهمیده در دفاع از ارزشهای دفاع مقدس اندیشه و تن پاکش را بهپای درخت انقلاب نهاد و با رشادت و ازخودگذشتگی اندیشه شهادت در راه حسین علیهالسلام و امام خویش را به جهانیان ثابت کرد.
این کارشناس فرهنگی و اجتماعی ادامه داد: شهادت حسین فهمیده یک نوجوان ۱۳ساله به جهانیان ثابت کرد که شهادت در راه دفاع از حریم انقلاب مستضعفان و مظلومان و ایستادگی در برابر متجاوزان خارجی چه مزدوران عراقی و چه آمریکا جنایتکار نمیتواند مانع از حرکت پرشور جوانان و شیفتگان اسلام و انقلاب شود، شجاعت و جسارت و اخلاق حسنه که از خصوصیات بارز شهید حسین فهمیده بود، باعث شد فرهنگ بسیجی و ایثارگری بهعنوان یک اندیشه در به ثمر رساندن اهداف و حرکتهای مردمی و علیالخصوص قشر جوان در دفاع و ایستادگی مقاومت و سازندگی همه حرکتها و قیام علیه ظلم و زیادهخواهیهای غرب اسرائیل و همپیمانانشان بشود.
وی تصریح کرد: امروز ما شاهد حرکتها و قیامهای امت اسلامی فلسطین، یمن سوریه و عراق هستیم که با درسگرفتن از اندیشه حسینهای فهمیده دشمن را به ذلت خواری کشانیدهاند و این حماسه و فرهنگ بسیجی توانسته است مانع از تجاوز و اشغال و نسلکشی در بلاد اسلامی شود.
برقی شهری گفت: درسی که همه ما از حماسه ۱۳ آبان گرفتهایم میتواند پراهمیتترین و اثربخشترین اندیشه برای رویارویی با دشمن مقاومت ایستادگی و شهادت در راه رسیدن به یک اندیشه مکتبی پایهدار که خود الهام گرفته از نهضت عاشورای حسینی و انقلاب بزرگ اسلامی ایران باشیم.
وی گفت: بنا به آیات الهی قرآن موضوع اندیشه و ایستادگی و صبر و مقاومت میتواند پنج مفهوم اصلی ایمان به خدا و پیامبر صلیالله، دعوت و ایجاد انگیزه برای جهاد، رعایت عدالت در جهاد و صبر و استعانت از خداوند مؤثر هستند که خود میتواند در زندگی فردفرد ما برای رسیدن به قرب الهی و شهادت بهعنوان یک فرهنگ اصیل اسلامی عمل کند.
این کارشناس فرهنگی و اجتماعی گفت: این فرهنگ میتواند آثار جاودان در دنیا و هم در نزد خداوند برای ما به ارمغان بیاورد و همین موضوع باعث شده که مجاهدان را باقدرت و صلابت در مسیر دفاع و شهادت حفظ کند. اثربخشی و کارآمدی فرهنگ بسیجی و شهادتطلبی میتواند زندگی دنیوی و اخروی هر سالک و عاشق راه خدا را به قرب الهی و رضای پروردگار و برادری و همراهی و همدلی و در کنار هم بودن و اتحاد در برابر دشمنان را رقم میزند و پیروزی حق بر باطل را به فجر صادق ختم کند.
انتهای خبر/