چهارشنبه ۹ آبان ۱۴۰۳ ۰۷:۳۵
۰
معضلی برای کودکان؛

چگونه سیستان‌وبلوچستان رکورددار سوءتغذیه کشور شد

باتوجه‌به مشکلات و افزایش جمعیت در سیستان و بلوچستان برخی مواد غذایی که برای رفع نیاز بدن کودکان درحال‌رشد لازم است کاهش‌یافته است و این امر موجب شده تا معضل سوءتغذیه در استان افزایش یابد.
چگونه سیستان‌وبلوچستان رکورددار سوءتغذیه کشور شد
به گزارش پایگاه خبری پهره و به نقل از «عصرهامون»، سلامت کودکان یکی از شاخص‌های اصلی توسعه اقتصادی است به‌طوری که چهار هدف از اهداف هزاره توسعه مستقیماً به‌سلامت کودکان و وضعیت تغذیه‌ای آنها می‌پردازد و همچنین بسیاری از بیماری‌ها و اختلال‌های دوره بزرگسالی ریشه در کودکی فرد دارد چون کودکان نسبت به عوامل محیطی بسیار تأثیرپذیرتر از سایرین هستند.

باتوجه‌به مشکلات و افزایش جمعیت در استان سیستان و بلوچستان برخی مواد غذایی که برای رفع نیاز بدن کودکان درحال‌رشد کاهش‌یافته است و این امر موجب شده تا معضل سوءتغذیه در استان افزایش یابد.

تازه‌ترین آمار رسمی خط‌فقر و شاخص محرومیت که توسط وزارت کار، رفاه و تعاون اجتماعی منتشر شده نشان می‌دهد در مجموع بررسی‌های به‌عمل‌آمده از چند شاخص مهم رفاه اجتماعی و توسعه، همچنان سیستان و بلوچستان در میان استان‌های کشور رکورددار فقر مطلق و محرومیت مضاعف است.

به استناد همین گزارش که در سال گذشته پنج شاخص پایش فقر از جمله آموزش، بهداشت و سلامت، مسکن، خدمات مالی، انرژی و آب در استان‌های مختلف کشور مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته‌شده سیستان و بلوچستان به جز دسترسی به آب شرب که نسبت به استان کرمان از وضعیت مطلوب‌تری برخوردار است در سایر شاخص‌ها رتبه نخست نامساعدترین شرایط را داراست و بالابودن آمار خط‌فقر استان یعنی بیکاری که ریشه بسیاری از ناهنجاری‌ها، معضلات و آسیب‌های اجتماعی است.

سوءتغذیه تأثیرات مخربی بر قدرت یادگیری کودکان

حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت مجلس در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری «عصرهامون» بیان کرد: استان سیستان و بلوچستان که در دولت دوازدهم به‌صورت رسمی فقیرترین استان کشور اعلام شد اما از نظر امکانات بالقوه استانی بسیار قوی است این امکانات تاکنون تبدیل به بالفعل نشده است.

وی افزود: برطرف‌کردن امر معاش در خانواده‌ها استان بسیار سخت است که این امر باعث سوءتغذیه در کودکان می‌شود.

شهریاری ادامه داد: تا اکنون دولت هیچ‌گونه اقداماتی برای سوءتغذیه در استان انجام نداده و از طرفی در این استان آمار رشد جمعیت بسیار زیاد است و باید تمهیداتی در دولت پزشکیان برای مقابله با معضل سوءتغذیه در استان اتفاق بیفتد.

وی با اشاره به نقش نهادهای حمایتی برای رفع سوءتغذیه در استان اظهار کرد: گفت: کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی حامیانی برخی از خانواده‌های نیازمند در استان هستند اما باز هم برای پوشش درآمد مردم نیازمند و رفع امور اقتصادی آنان کافی نمی‌باشد.

رئیس کمیسیون بهداشت مجلس تصریح کرد: استان سیستان و بلوچستان زیرساخت‌ها و معادن و ظرفیت‌هایی مانند دریای عمان و استخراج منابع غذایی که بتوان در استان و حتی کشور برای رفع نیازهای پروتئینی مردم شکل بگیرد دارد اما متأسفانه در بسیاری از موارد سهمی در اشتغالِ این زیرساخت‌ها را ندارند و دستمزد خوبی به آنان تعلق نمی‌گیرد.

وی در پایان گفت: سوءتغذیه تأثیرات مخربی بر رشد جسمی و مغزی و قدرت یادگیری کودکان دارد این بیماری می‌تواند مشکلات جدی را در بزرگسالی برای کودکان دچار سوءتغذیه ایجاد کند و باید فکر اساسی برای ایم معضل از طرف دولت مردان اتفاق بیفتد.

انتهای خبر/ 
کد مطلب: 431883