به گزارش پایگاه خبری تحلیلی
پهره به نقل از «
عصرهامون»، بندر چابهار به جهت برخورداری از موقعیت ممتاز در شرق تنگه هرمز و دریای عمان در مسیر خطوط اصلی کشتیرانی به آفریقا، آسیا و اروپا قرار گرفته و بهعنوان کوتاهترین راه ارتباطی و ترانزیتی کشورهای آسیای میانه و افغانستان به بازارهای خلیجفارس، شرق آفریقا و دیگر نقاط جهان مطرح است که باوجود ارتباط با دو بندر گوارد در پاکستان و چابهار در ایران با داشتن موقعیت استراتژیک و مهم، قابلیت تبدیلشدن به دروازه شاهراه اقتصادی آسیای میانه «کریدور تجاری شمال - جنوب» را دارد.
بندر چابهار با موقعیت راهبردی شهر چابهار و اهمیت آن در جغرافیای لجستیکی کشورها موجب شده تا دشمن عملاً نتوانند این بندر استراتژیک را تحریم کنند و این، فرصتی خدادادی برای بهرهگیری مناسب از ظرفیتهای منطقه آزاد چابهار محسوب میشود.
موضوع توسعه مکران بهعنوان یک «گنج پنهان» و «ثروت عظیم ملی» با تأکیدات رهبر معظم انقلاب از سال ۱۳۸۶ در کانون توجه قرار گرفته مسئولین قرارگرفتن است.
سواحل مکران از مهمترین محورهای پیشران توسعه کشور است و میتواند بهعنوان موتور محرک برای پیشرفت کشور مطرح باشد.
توسعه سواحل مکران مقولهای راهبردی و اساسی برای اقتصاد کشور است، توسعهای که باتوجهبه مدل اقتصادی کلان تعریف شده برای اقتصاد ایران، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و باید عملیاتی شود.
گرچه این سواحل ظرفیتهای بسیاری در بخشهای مختلف دارد، اما مهمترین ویژگی سواحل مکران این است که این سواحل و بنادر آن، بهویژه بندر اقیانوسی چابهار تنها مسیر ورود ایران به آبهای آزاد جهان و واصل اقیانوس هند و کشورهای آسیای شرقی و هند و چین به آسیای میانه هستند.
برای همین بندر چابهار تنها بندر غیر تحریمی ایران است، چراکه بسیاری از متحدان کشورهای غربی کالاهای تجاری خود را از طریق ایران و این مسیر که هم امن است و هم مقرونبهصرفه، به دیگر کشورهای جهان بهویژه آسیای میانه انتقال میدهند.
توسعه سواحل مکران توصیه رهبر انقلاب است
داوود شهرکی معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای استانداری سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری «
عصرهامون»، بیان کرد: سواحل مکران مزیت خوبی برای توسعه است که میتواند در زمینه حملونقل و ترانزیت کالا از بنادر سیستان و بلوچستان به کشورهای آسیایی درآمد مناسبی را برای ایران فراهم کند.
وی افزود: توسعه سرمایهگذاری در صنایع آببَر مثل فولاد و مس و نیز احداث انبارهای ذخیره کالاهای اساسی و مشتقات نفتی آغاز شده و طرح جامع اقتصاد دریا و توسعه سواحل مکران در مرحله تحقیق است.
این مسئول ادامه داد: توسعه سواحل مکران توصیه مقام معظم رهبری است و ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد دریا بخش مهمش توسعه سواحل مکران است؛ چراکه تنها منطقهای است که دسترسی به آبهای آزاد دارد و بندر چابهار مزیت خوبی برای توسعه است.
شهرکی عنوان کرد: اقتصاد دریا میتواند بخشهای دیگری از استان را مانند حملونقل و ترانزیت کالا از بنادر چابهار به کشورهای آسیای میانه بهخصوص افغانستان که تمایل زیادی به استفاده از ظرفیت بنادر سیستان و بلوچستان به انتقال کالاهای خود دارد را متأثر کند.
وی افزود: در حوزه صنایع شیلاتی در محدوده صادراتی کشت و صنعت مکران و مجتمعهای پرورش میگو سرمایهگذاری بهخوبی شروع شده و در حال تکمیلشدن است، پرورش ماهی در قفس، توسعه سرمایهگذاری در صنایع آب بر مانند فولاد، توسعه مس، تولید اسیدسولفوریک و پروژههای مهم دیگر در حوزه چابهار و منطقه آزاد سرمایهگذاریشان شروع شده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای استانداری سیستان و بلوچستان تصریح کرد: همچنین سرمایهگذاری در احداث انبارهای ذخیره کالاهای اساسی و مشتقات نفتی که یک مزیت در سواحل چابهار است در حال اجرا است، طرح جامع اقتصاد دریا و توسعه سواحل مکران مطالعه و تعیین شده است.
وی گفت: امیدواریم بتوانیم ظرفیتهای استان را با مدیریت صحیح و کمک مسئولین بهخوبی به فعل برسانیم.
انتهای خبر/