دوشنبه ۲ مهر ۱۴۰۳ ۰۸:۴۵
۰
نوجوانی در راه انقلاب؛

جبهه دانشگاه انسانیت و عدالت‌خواهی بود

شهید سید محمد هاشمی در سال ۱۳۴۷ در شهرستان زابل دیده به جهان گشود و در سن ۱۴ سالگی در جبهه‌ها حضور یافت و در سال ۱۳۶۱ در عملیات بیت‌المقدس به شهادت رسید.
جبهه دانشگاه انسانیت و عدالت‌خواهی بود
به گزارش پهره سید عباس هاشمی پدر شهید نوجوان سید محمد هاشمی کم‌سن‌وسال‌ترین نوجوان شهید دفاع مقدس در گفتگو پایگاه خبری «عصرهامون»، در خصوص بازگشایی مدارس و هفته دفاع مقدس بیان کرد: هفته دفاع مقدس را به سلحشوران غیور ایران که با پیروزی دلاورانه نام انقلاب را زنده نگه داشتند تبریک عرض می‌کنم و همچنین سال تحصیلی جدید را به دانش‌آموزان کشور تبریک می‌گویم و امیدوارم راه شهید سید محمد را ادامه دهند.
 
  وی با بیان ایثار و اشتیاق نوجوانان و جوانان آن زمان برای اطاعت از سخنان امام خمینی (ره) ادامه داد: صحبت‌های حضرت امام خمینی رحمت‌الله باعث دلگرمی، روشنفکری بسیاری از نوجوانان و جوان‌ها می‌شد؛ سخنان امام (ره) سن‌وسال نداشت و برای همه افراد در تمام سنین قابل‌درک بود و مردم با جان‌ودل برای کشورشان و رزمندگان خدمت می‌کردند.

وی با اشاره به اینکه سخنان امام خمینی (ره) برای همه افراد سرمش و الگو بود و نشان‌دهنده این بود که بعد از یک جلسه نشستن پای صحبت‌های ایشان مردم راه صدساله را یک‌شبه طی می‌کردند.

هاشمی علاقه مردم به رفتن به جبهه و نبرد در مقابل دشمن را چون اشتیاق کودکی به شیر مادر تشبیه و اظهار کرد: علاقه‌مندی رفتن به جبهه در نوجوانان و جوانان آن زمان که هزار آرزو داشتند؛ بسیار پر شور و با اشتیاق بود.

وی از رضایت و خرسندی خود و مادر شهید سید محمد گفت و خاطرنشان کرد: ما بسیار خرسند و راضی هستیم از اینکه جوانمان در این راه به ندای رهبر خود لبیک گفت و برای حفظ خاک وطنش جان خود را فدا کرد و باعث سربلندی کشور شد.
 

علاقه شهید برای رفتن به جبهه وصف‌نشدنی است
هاشمی از علاقه شهید سید محمد برای رفتن به جبهه بیان کرد: شهید دوست داشت به جبهه برود تا راه عدل و امامت را ادامه دهد و این فقط برای سید محمد نبود بلکه ۸۰ درصد جوانان آن زمان خود را برای رفتن به جبهه آماده کرده بودند، در دیدار سید محمد با شهید رجایی که از او سؤال کرده بود که می‌خواهد چه‌کاره شود، شهید پاسخ داده بود؛ می‌خواهم شهید راه اسلام شوم و تنها همین آرزو را دارم.

 همچنین ملیحه خانم مادر شهید هاشمی در گفتگو با خبرنگار عصرهامون با اشاره به علاقه شدید شهید به فعالیت فرهنگی و کمک به نیازمندان بیان کرد: پسرم اشتیاق و علاقه بسیاری به انجام کارهای فرهنگی و کمک به محرومان و نیازمندان داشت.
 
 این مادر شهید ادامه داد: سید محمد یک روز به سراغ من آمد و برای انجام برخی امور فرهنگی و کمک به مردم از من در خواست پول کرد که من هم یک جفت گوشواره داشتم و به او دادم تا بفروشد و هزینه کمک به مردم و کارهای فرهنگی را تأمین کند.
 
 وی با اشاره به تئاتری که پسرش در آن نقش شهید را بازی کرده بود، خاطرنشان کرد: نمایشنامه‌ای سید محمد به همراه دوستانش اجرا کرد که در آن شهید می‌شد بعد از اجرا به منزل آمد و از او سؤال کردم که نمایش چطور بود و شهید با تمام تأسف بیان کرد کاش نقشم واقعیت داشت.
 
  هاشمی اظهار کرد: سید محمد به سراغ من آمد و از من خواست که با جبهه رفتن او موافقت کنم؛ اما در جواب از من شنید که حتماً شما به جبهه خواهی رفت؛ اما در زمانی که به سن قانونی برسید که با ناراحتی بیان گفت «من با سن کم حداقل هیچ کاری که نتوانم انجام بدهم حداقل می‌توانم آب‌دست رزمندگان بدهم» پافشاری فرزندم برای رفتن به جبهه باعث شد که در نهایت با رفتن او موافقت کنم.
 

  وی ادامه داد: در آن زمان سید محمد یک دوره بیسیم چی را در اصفهان گذراند و به عنوان بسیم‌چی با برادران بسیجی به خرمشهر اعزام شد و در شب ۱۳۶۱/۰۱/۱۰ بر اثر اصابت گلوله به درجه رفیع شهادت می‌رسد و بعد از ۱۰ روز پیکرش را که بعثی‌ها با تانک از روی او عبور کرده بودند و تکه‌تکه شده بود را به خاک سپردیم.

  هاشمی همچنین جنایت رژیم صهیونیستی در حق مردم بی‌گناه فلسطین را بی‌وجدانی و ناجوانمردانه خواند و افزود: اکنون مردم بی‌گناه غزه و فلسطین گرفتار انسان‌هایی کودک‌کش و ناتوان شده‌اند که متأسفانه می‌بینیم برخی از کشورهای مسلمان عربی هم در مقابل این جنایت سکوت کرده‌اند.

  شهید با سن کمش وصیت بزرگی کرد
  وی با بیان اینکه سید محمد سن کمی داشت؛ اما وصیتی بزرگ را به جا گذاشت؛ اظهار کرد: شهید سید محمد از مردم کشورش خواست که در خواندن دعای کمیل، توسل و ندبه کوتاهی نکنند و همچنین از خواهرش و تمام دختران سرزمین تقاضا کرد حافظ حجاب و سیره حضرت زینب (س) و حضرت فاطمه زهرا (س) باشند و جبهه را دانشگاه خواند که بزرگ‌ترین دانشگاه انسانیت و عدالت‌خواهی است.
 
  هاشمی به والدین نوجوانان و جوانان توصیه کرد: الحمدلله اکنون به لطف پروردگار و تفکر مردان فهیم و خداشناس و دانای اسلامی برنامه‌های اسلامی و تربیتی بسیار فراوانی در کشور برگزار می‌شود از والدین تقاضا دارم نوجوانان و جوانانشان را با این برنامه‌ها آشنا سازند که حضور جوانان ما در این مراسمات و برنامه‌های اسلامی باعث تقویت روحیه آنها می‌شود.
 
  وی در پایان گفت: مسجد و شرکت در نمازجمعه مکان مناسبی است برای پرورش تفکر اسلامی جوانان و نوجوانان البته اگر با بیانی مناسب و تفکری روشن باشد همچنین روشن‌سازی خطرات جامعه برای مخصوصاً نوجوانان ما بسیار لازم است.
 
  انتهای خبر/
کد مطلب: 431817
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *