چهارشنبه ۲۰ تير ۱۴۰۳ ۰۷:۱۵
۰
سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهرستان ایرانشهر:  

ظروف تفلون مافیای سلامت هستند؛ خطرات آن‌ها را جدی بگیرید

سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهرستان ایرانشهر گفت: استفاده از ظروف تفلون باعث ابتلا به کم‌خونی، مسمومیت بارداری و مشکلاتی در نوزادان می‌شود.
ظروف تفلون مافیای سلامت هستند؛ خطرات آن‌ها را جدی بگیرید
اسماعیل اسماعیلی، سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر در گفتگو با خبرنگارپهره بیان کرد: استفاده از ظروف تفلون به علت مواد موجود در آن با کم‌خونی و اختلالات مغزی نوزادان ارتباط دارد و موجب ابتلا به پره اکلامپسی (مسمومیت بارداری) تولد نوزادان دارای کمبود وزن در بارداری می‌شود.
 
وی افزود: از کادمیم در تهیه ظروف تفلون استفاده می‌کنند، این ماده به‌مرور وارد غذا می‌شود و باعث کوتاهی قد و ضایعات پوستی می‌شود و کادمیم در سنتز هموگلوبین دخالت می‌کند و منجر به کم‌خونی نیز می‌شود.
 
 این مسئول ادامه داد: برخی از ظروف تفلون با استفاده از فلزات سنگین مانند سرب و کادمیم ساخته می‌شوند که می‌توانند باگذشت زمان وارد غذا شده و باعث مسمومیت شوند.
 
 وی اضافه کرد: ظروف تفلون به دلیل مواد شیمیایی موجود در آنها قابل‌بازیافت نیستند و باعث ابتلا به بیماری‌های تنفسی، سرطان و آسیب به محیط‌زیست و همچنین دارای عوارضی برای سلامتی افراد هستند.
 
 اسماعیلی تصریح کرد: باتوجه‌به برخی تبلیغات مبنی بر بازیافت ظروف نچسب (تفلون) با قیمت‌های نازل، به مردم توصیه می‌شود این خدمات را از مراکز فاقد مجوز دریافت نکنند.
 
 وی ادامه داد: بازیافت ظروف نچسب فرایند چندمرحله‌ای و تخصصی است که از مواد اولیه با گرید غذایی استفاده می‌شود، اما در مراکز غیرمجاز این فرایند اغلب با مواد اولیه با گرید شیمیایی انجام می‌شود.
 
اسماعیلی اظهار کرد: مواد شیمیایی سمی در بیشتر موارد هنگام مصرف از ظروف جدا و همراه غذا وارد بدن انسان می‌گردد که به‌مرورزمان امکان آسیب جدی به‌سلامت وجود دارد.
 
 وی خاطرنشان کرد: برای بازیافت ظروف نچسب (تفلون) حتماً باید به مراکز دارای مجوز بهداشت مراجعه شود و مراکزی که مجوز بهداشت جهت بازیافت ظروف نچسب ندارد، از مواد غیر استاندارد و سمی استفاده می‌کنند.
 
 سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر عنوان کرد: بازیافت ظروف در مراکز غیرمجاز تحت شرایط غیر استاندارد و غیرایمنی انجام می‌شود که در نتیجه ظروف بازیافت شده در بیشتر موارد سمی و مضر و دچار آلودگی‌های میکروبی و شیمیایی خواهند شد.
 
 وی تصریح کرد: مراکزی که مجوز بهداشت ندارند، با تبلیغات غلط و هزینه اندک اقدام به بازیافت ظروف نچسب می‌کنند، درحالی‌که هزینه بازیافت ظروف نچسب به علت فرایندهای پیچیده‌تر خیلی بالاتر است.
 
 وی اظهار کرد: در مقابل مراکز دارای مجوز بهداشت، با مواد اولیه تأیید شده، فرایند تحت کنترل و استاندارد و در نهایت محصول باکیفیت که سلامت انسان را به خطر نمی‌اندازد بازیافت و عرضه خواهد کرد.
 
 انتهای خبر/
کد مطلب: 431635
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *