به گزارش
پهره بهروز اکاتی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری «
عصرهامون» بیان کرد: تجلی عید قربان در آن است که خداوند بعد از آنکه درخواست نمودهاند از حضرت ابراهیم (ع) تا فرزندش اسماعیل را ذبح کند؛ بر اساس آیه شریفه قرآن آیه ۱۰۲ سوره صافات باآنهمه عشق علاقهای که حضرت ابراهیم (ع) به فرزند داشت که در سن پیری برای فرزند دار شدن بسیار حاجت و دعا به درگاه حق نمود؛ حال خداوند حکیم با یک امتحان بزرگ به پدر دستور میدهد که ای ابراهیم فرزندت را ذبح کن تا مقامت بلند گردد.
وی افزود: حضرت ابراهیم (ع) نگاهی بهصورت فرزند میکند، فرزندی که حضرت ابراهیم چندین سال برای داشتنش بسی حرفهای ناروای مردم را شنید؛ حال باید به دستور حقتعالی این دردانه پدر را به مذبح ببرد.
کارشناس مذهبی تصریح کرد: حضرت ابراهیم بدون هیچ شکوه و گلایه امر الهی را انجام میدهد؛ اما یک مسئله است چگونه به مادر و فرزند بگوید که این مأموریت الهی را بتواند بدون واسطه مهر مادری انجام دهد؛ بههرحال حضرت که چندین بار شیطان عامل میشد تا امر الهی صورت نگیرد را لعنت میکرد و با سنگ او را دور میکند در حقیقت پا بر روی نفس میگذارد؛ زیرا امر، امر الهی است.
وی ادامه داد: در برابر حضرت اسماعیل درخواستی از پدر دارد برایآنکه آزرده و ناراحت نشوی چشمان مرا ببند تا نگاهم مانع دستور الهی نشود؛ حضرت چشمهای عزیزش را میبندد چاقو را بهشدت هرچه بیشتر تیز میکند تا در دستور الهی خدشهای وارد نشود.
اکاتی عنوان کرد: حضرت اسماعیل بر روی زمین خوابیده حضرت ابراهیم (ع) نگاهی به آسمان میکند و بسمالله میگوید؛ اما چاقو نمیبرد حضرت ابراهیم خشمگین میشود برای بار سوم اما چاقو اثر ندارد؛ وحی نازل میشود که ای ابراهیم در امتحان الهی پیروز شدی خداوند برای تو قوچی (گوسفندی) فرستاده تا بهجای اسماعیل قربانی کنی و شکر نعمت الهی کنید.
کارشناس مذهبی تشریح کرد: خداوند بعد این امتحان سخت مقام خلیلالله و همچنین مقام امامت را به حضرت ابراهیم عطا میبخشد در این واقعه چند نکته مهم خوابیده است که مختصر به آن اشاره میکنیم.
وی افزود: حضرت ابراهیم پا بر روی نفس گذاشت و آن مقام عظیم را به دست آورد؛ انسانها در طول زندگی چندین ساله خود مورد امتحان خداوند قرار میگیرند و در این امتحان شیطان هم در طرف مقابل برای منصرفکردن ایستاده تا دستور خداوند عمل نشود.
اکاتی اظهار کرد: عید قربان بهانهای است تا انسانها بدانند اگر میخواهند به مقامات و توفیقهای معنوی زندگی بیشتر دست یابند باید نفس سرکش را ذلیل کرده و در کنار ذلت نفس، لذت و شرافت و رسیدن به محبوب حقیقی است.
وی خاطرنشان کرد: عید قربان بهترین ساعات و لحظات است تا انسان با خود خلوت کرده و بداند حکمت عید قربان به چیست؟ حکمت قربان در حقیقت به مذبح بردن نفس و از شر نفس است که انسان را گاهی از حیوان پستتر میکند و اگر جلوی این نفس ایستاد از فرشته مقامش بالاتر شده تا جایی که در دنیا فرشتگان خدمتگزار او شده و به مقام شریف انسانیت میرسد.
کارشناس مذهبی گفت: شرط عزیز شدن در درگاه خداوند، ذلیل کردن نفس سرکش و حسابنکردن نفس خود است؛ روز عید قربان روز آزمایش الهی و روز حوادث مهم تاریخ اسلام است.
انتهای خبر/