به گزارش پایگاه خبری
پهره، مجتبی رفیقدوست در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری اوشیدا بیان کرد: بیماری تب کریمه کنگو در کشور اولویت داشته و مهمترین و گستردهترین بیماری ویروسی منتقل شونده از طریق کنه است. عفونت ویروسی بیماری تب کریمه کنگو در حیوانهای اهلی هیچگونه علایم مشخصی ندارد و باتوجهبه تغییرات اقلیمی، از جمله گرمشدن کره زمین و افزایش تجارت دام و... پیشبینیشده است که بروز موارد بیماری در آینده نزدیک با افزایش قابلتوجه همراه باشد.
وی با اعلام اینکه در سال جاری دو مورد فوت ناشی از بیماری تب کنگو در استان اتفاق افتاده است، افزود: باتوجهبه اعیاد پیش رو (عید قربان و عید غدیر خم)، بازگشت حجاج از سرزمین وحی و افزایش موارد قربانی و ذبح دام، جهت پیشگیری از این بیماری حتماً ذبح دام در محلهای تأیید شده توسط دامپزشکی انجام شود، وسایل حفاظت شخصی مورداستفاده قرار گیرد و در هنگام استفاده از گوشت نذری اصول بهداشتی موردتوجه قرار گیرد و بهتر است مردم از خرید گوشت در مکانهای کشتار غیرمجاز و غیربهداشتی بهویژه در کنار جاده خودداری کنند تا در نبود تقاضا، اینگونه عرضه گوشت کاهش یابد.
این مسئول ادامه داد: به شهروندان توصیه میشود که گوشت را حتماً از مراکز معتبر و بهداشتی خریداری کنند. گوشت باید پیش از مصرف ۲۴ ساعت در دمای یخچال نگهداری و سپس کاملاً پخته شود.
معاون بهداشتی ضمن توصیه به دامداران عنوان کرد: درصورتیکه کنه دام بر روی قسمتی از پوست بدن افراد قرار گیرد حتماً با انبرک نسبت به جداسازی اقدام شود و سعی کنند هنگام تماس با دامها، قسمت گردن و دست را پوشانده و یا از مواد دافع حشرات استفاده کنند.
وی گفت: از مردم درخواست میشود باتوجهبه توانایی ویروس در ایجاد بیماریهای شدید انسانی با کشندگی بالا، در صورت تماس با دام و امعاواحشا آن، گزش کنه یا تماس با بیمار مبتلا و بروز علایمی مانند تب، سردرد شدید، درد عضلانی و... جهت درمان و پیشگیری از مرگومیر، بلافاصله به بیمارستان مراجعه کنند.
انتهای خبر/