سه شنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ ۱۰:۵۸
۰
وزیر بنادر هند:

چابهار بندری ارزشمند از نظر ترانزیت است

وزیر بنادر، کشتیرانی و آبراه‌های جمهوری هند گفت: چابهار بندری ارزشمند از نظر ترانزیت است و می‌تواند در ارتباط هند با افغانستان و کشورهای سی. آی. اس محصور در خشکی مثمرثمر باشد.
چابهار بندری ارزشمند از نظر ترانزیت است
به گزارش پایگاه خبری پهره به نقل از روابط‌عمومی بنادر و دریانوردی چابهار، «سارباناندا سونوال» امروز در آیین امضای قرارداد تجهیز و بهره‌برداری از پایانه‌های کانتینری و کالای عمومی بندر شهید رجایی چابهار با جمهوری هند بیان کرد: ایران و هند دوستانی تاریخی و دیرینه هستند.
 
وی با اشاره به اینکه ما هندی‌ها معتقدیم وقتی تصمیم برای اجرای کاری می‌گیریم، دیگر فاصله‌ها تأثیرگذار نیستند، افزود: امروز یک تصمیم و اقدام تاریخی بین ایران و هند در حال انجام است.
 
وزیر بنادر، کشتیرانی و آبراه‌های جمهوری هند ادامه داد: پیش‌ازاین در ۲۳ ماه می سال ۲۰۱۶ توافق‌نامه‌ای با حضور نخست‌وزیر هند بین دو کشور به امضا رسید که نشان‌دهنده اعتماد و عمق همکاری‌ها بین دو کشور است.
 
وی اظهار کرد: امروز دو کشور شاهد امضای یک قرارداد همکاری بلندمدت برای تجهیز پایانه بندر شهید بهشتی هستند و معتقدیم نقشه راه همکاری‌های خوبی را بین دو کشور ترسیم کرده‌ایم.
 
سونوال خاطرنشان کرد: ‌امروز با حضور وزیر راه و شهرسازی ایران، گفت‌وگوی خوبی درباره کریدور شمال - جنوب انجام شد و بر اساس اراده مشترک رهبران دو کشور، ما قصد داریم تا بندر چابهار را به یکی از کانون‌های اصلی حمل ‌و نقل و ترانزیت تبدیل کنیم.
 
وی گفت: چابهار بندری ارزشمند از نظر ترانزیت است و می‌تواند زمینه ارتباط هندوستان با افغانستان، کشورهای سی. آی. اس محصور در خشکی و دیگر کشورها را فراهم کند.
 
وزیر بنادر، کشتیرانی و آبراه‌های جمهوری هند یادآور شد: ‌افغانستان با دشواری‌های بسیاری روبه‌رو بوده و هست، اما ما توانستیم ۸۵ هزار تن گندم و ۲۰۰ تن کمک‌های بشردوستانه از طریق بندر چابهار به این کشور ارسال کنیم.
 
وی گفت: ‌ به‌تازگی هیئتی از افغانستان از بندر چابهار بازدید کرد و امیدواریم این بندر بتواند نقش ترانزیتی اصلی برای افغانستان بازی کند.
 
سونوال تصریح کرد: ما نهایت تلاش خود را برای توسعه هرچه بیشتر بندر چابهار انجام خواهیم داد و تلاش می‌کنیم تا مسیر تجارت را در این بندر هموار کنیم.
 
وی با بیان اینکه در سال ۲۰۲۲ روزی را به نام «روز چابهار» در بمبئی هندوستان جشن گرفتیم، افزود: در همین سال در کارگروه مشترکی که بین هند و کشورهای آسیای میانه باهدف پیشبرد «بیانیه دهلی» ‌ برگزار شد، رهبران و سران کشورهای حاضر بر اهمیت ارتباط مشترک این کشورها و اینکه پروژه‌های اقتصادی می‌تواند تقویت‌کننده روابط تجاری و اقتصادی بین این کشورها باشد، تأکید کردند و همچنین بر نقش مهم بندر چابهار در حمل و نقل، ترانزیت و توسعه تجارت تأکید شد.
 
وزیر بنادر، کشتیرانی و آبراه‌های جمهوری هند تأکید کرد: امروز روز بزرگی است و ما به طور مشترک تعهد کردیم که چابهار را هرچه بیشتر توسعه دهیم.
 
وی تصریح کرد: امضای این قرارداد طولانی‌مدت می‌تواند به تقویت اعتمادسازی بین تجار و بازرگانان دو طرف و کل منطقه باشد؛ در این مسیر اپراتور هندی IPGL نهایت همکاری را انجام خواهد داد و از همکاری با سازمان بنادر و کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران استفاده خواهد شد.
 
سونوال اظهار کرد: دیدگاه نخست‌وزیر هند این است که این کشور تا سال ۲۰۴۵ به کشوری توسعه‌یافته تبدیل شود و در سفر امروز نیز هند به دنبال مشارکت با همسایگان و شرکای تاریخی خود است. درعین‌حال برنامه پیشرفت و توسعه کل منطقه را دنبال می‌کنیم و ابتکار امروز می‌تواند ساکنان این مناطق را به قله‌های جدیدی از توسعه سوق دهد.
 
 
انتهای خبر/
  https://asrehamoon.ir/vdcaaan6e49ni01.k5k4.html
 
کد مطلب: 431506