به گزارش پایگاه خبری
پهره امربهمعروف و نهیازمنکر از احکام عملی مسلمانان و به نظر شیعیان از فروع دین اسلام به شمار میرود.
در حقیقت امربهمعروف یعنی دستوردادن یا توصیهکردن از سوی فرد مسلمان به دیگران به انجام آنچه از نظر عقل یا شرع اسلام خوب در نظر گرفته میشود و نهیازمنکر یعنی دستوردادن یا توصیهکردن از سوی فرد مسلمان به دیگران به انجامندادن آنچه به از نظر عقل یا شرع اسلام بد در نظر گرفته میشود.
در احکام دین، به تمام واجبات و مستحبات معروف و به تمام محرمات و مکروهات منکر گفته میشود.
بنابراین واداشتن افراد جامعه به انجام کارهای واجب و مستحب امربهمعروف و بازداشتن آنها از کارهای حرام و مکروه نهیازمنکر است.
یکی از مهمترین وظایف افراد هنگام روبروشدن با منکرات، امربهمعروف و نهیازمنکر است.
مهرداد جهاندیده در گفتگو با خبرنگار ما بیان کرد: امربهمعروف و نهیازمنکر، نقش ارزندهای در اجرای احکام و حدود الهی دارد و پشتوانه محکمی برای تثبیت ارزشها و ریشهکنی بدیها است.
وی افزود: امربهمعروف و نهیازمنکر از اصول عملی اسلام و از مهمترین و عظیمترین فرایض دینی است.
این مقام مسئول تصریح کرد: یکی از پدیدههای اجتماعی - فرهنگی که نقش به سزایی در رشد جامعه و افراد دارد، امربهمعروف و نهیازمنکر است که بیتوجهی به آن آسیبهای جبرانناپذیری در جامعه به دنبال دارد.
سرپرست فرمانداری ویژه ایرانشهر ادامه داد: اولین قدم در بحث امربهمعروف و نهیازمنکر توجه هر شخص به خودش است و باید به رفتار و کردارمان توجه کنیم.
وی اضافه کرد: اگر نسبت به اعمال، رفتار و کردار خودمان توجه داشته باشیم در گام بعد میتوانیم نسبت به رفتار اطرافیان توجه بهتری داشته باشیم.
جهاندیده اظهار کرد: رعایت حقوق انسانی، حقوق شهروندی و رعایت مسائل اجتماعی در زمان برخورد با افرادی که فعل منکری را انجام میدهند بهصورت ویژه باید موردتوجه افرادی قرار گیرد که امربهمعروف و نهیازمنکر میکنند تا بتواند تأثیرگذاری لازم را داشته باشد.
جهاندیده با بیان اینکه اگر بخواهیم امربهمعروف و نهیازمنکر را در قالب بخشنامه صرف باقی بگذاریم، تاثیر و خروجی که باید را نخواهد داشت، خاطرنشان کرد: اعتلای سطح بینش اجتماعی از طریق بالابردن سطح معرفت عمومی بهویژه در بین جوانان راهکاری برای افزایش حساسیت عمومی نسبت به فریضه امربهمعروف و نهیازمنکر است.
انتهای خبر/