مولوی عبدالصمد دامنی در گفتگو با خبرنگار
پهره با بیان اینکه تمام نعمتها از جانب خداوند متعال بوده، بیان کرد: انعامات الهی بیشمار هستند و در حقیقت یکی از نعمتهای معنوی داشتن عبادتگاه است.
وی افزود: خداوند متعال انسانها و جنها را فقط برای بندگی خودش آفریده و فرموده: «وَ ما خَلَقْتُ الْجِنَّ وَ الْإِنْسَ إِلّا لِيَعْبُدُونِ.
مولوی دامنی تصریح کرد: مرکزی که اکنون در آن عبادت الهی را انجام میدهید، یکی از همان نعمت های معنوی است.
وی اضافه کرد: همانطور که برای انجام امور دنیوی، نیاز به یکسری مراکز و ادارات بوده، برای بهجای آوردن عبادت الهی، داشتن مکان و محل مناسب، لازم و ضروری است.
امام جمعه اهل سنت مسجد حقانیه ایرانشهر با بیان وَتَعاوَنوا عَلَى البِرِّ وَالتَّقوىٰ ۖ وَلا تَعاوَنوا عَلَى الإِثمِ وَالعُدوانِ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۖ إِنَّ اللَّهَ شَديدُ العِقابِ
در انجام کارهای نیک و پرهیزگاری با یکدیگر همکاری کنید و در گناه و ظلم همکاری نکنید، خاطرنشان کرد: البر کلمهای عربی است، بزرگان آنرا به «اتباع امر الله تعالی» یعنی بهجای آوردن و پیروی کردن از احکام و دستورات الهی، تعبیر کردند.
وی عنوان کرد: مراد از البر هر آنچیزی است که خداوند متعال به انجام آن دستور داده، از قبیل نمازهای پنجگانه، روزه، پرداخت زکات، حج بیت الله برای کسانی که توانایی مالی دارند و همه مواردی که الله تبارک و تعالی در قرآن و احادیث به انجامش دستور داده است.
وی گفت: تقوا یعنی دوری کردن از آنچه خداوند متعال نهی کرده و انجام آنرا منع کرده و پروردگار انسانها را از قتل و غارت، ظلم و ستم، دزدی، تاراج اموال دیگران، اذیت و آزار رساندن به مخلوقات خداوند و از عداوت و دشمنی منع میکند.
دامنی عنوان کرد: افراد باتقوا نه تنها گناهان بلکه کارهای مباح را که احتمال گناه بودن آنها مشکوک است و یقینی نیست را بنابر احتیاط ترک میکنند.
وی با اشاره به اینکه پسر عموی رسول خدا، حضرت عبدالله بن عباس -رضی الله عنه- میفرماید: پرهیزگاران کسانی هستند که می ترسند مبادا، الله تبارک و تعالی آنها را مجازات کند، اضافه کرد: متقیان کسانی هستند که همیشه پریشان و نگران هستند که مبادا در انجام فرایض و واجباتی که بر عهده دارند، کوتاهی صورت بگیرد.
مولوی دامنی با بیان اينکه نماز ملاقات با رب العالمین است، اظهار کرد: خداوند متعال پیامبر اکرم را در سفر معراج به بالای هفت آسمان و نزدیک عرش بردند و آنجا نماز را به عنوان تحفه به او عطا کرده است.
وی گفت: خداوند متعال مساجد را برای مسلمانان همانند عبور از هفت آسمان و معراج و مکان ملاقات با خودش قرار داده است.
امام جمعه اهل سنت ادامه داد: اولین پرسش در میدان محشر، درباره نماز است، مبادا در آن کوتاهی صورت بگیرد و پنج وقت نماز به اندازه پنجاه وقت قرار داده شده است.
وی گفت: بسیار جای تأسف و نگرانی است که در نمازها، مخصوصاً نماز صبح کوتاهی صورت میگیرد و خطر عذاب الهی وجود دارد.
دامنی اظهار کرد: در وقت دو نماز صبح و عصر فرشتگان مامور الهی جمع میشوند، فرشتگان شب که ماموریت بررسی اعمال را دارند، گزارشات را به بارگاه الهی میبرند، متاسفانه مسلمانان به جای پنج وقت، چهار وقت نماز میخوانند.
امام جمعه اهل سنت ایرانشهر گفت: وقت نماز صبح متاسفانه جوانان و فرزندان دختر و پسر، خواب هستند و نماز نمیخوانند و علت این است که شبها بیدار بوده و به کارهای بیهوده که در آن هیچگونه نفع دنیا و آخرت وجود ندارد مانند گوشیهای همراه مشغول هستند.
وی با بیان اينکه در حدیث شریف آمده: «بهترین عمل آن است که انسان چیزی را که هیچ نفع و فایده ای ندارد، ترک کند، افزود: مبادا در نمازها مخصوصاً نماز صبح سهل انگاری صورت گیرد، انسان باید به خاطر از دست رفتن نماز، احساس ناراحتی کند.
انتهای خبر/