به گزارش
پهره به نقل از
عصرهامون؛ همیشه تعطیلات نوروزی با جشن و دید و بازدید همراه می شود، در این ایام به صورت ناخودآگاه شاهد ناپرهیزی غذایی هستیم که اگر تداوم پیدا کند باعث افزایش وزن می شود و تهدیدی جدی برای سلامتی است.
این در حالی است که باید برای برخورداری از تعطیلات سالم همراه با آرامش در مصرف مواد غذایی تعادل داشت، آری در این ایام باید مانند روزهای عادی تنوع و تعادل در خوردن حفظ شود تا از بتوان از بروز انواع بیماری ناشی از پرخوری و مصرف گروه های غذایی مضر پیشگیری کرد.
بدون تردید ناپرهیزی و زیاده روی در مصرف برخی مواد غذایی از جمله تنقلات مشکلات گوارشی به همراه خواهد داشت و مانع مصرف وعده های غذایی اصلی و منجر به بروز مشکلات جدی در تغذیه افراد می شود، موضوع که کارشناسان تغذیه بر آن تاکید جدی دارند.
تغییر الگوی تغذیه و تحرک در ایام نوروز
در همین راستا مسعود فیروزکوهی، کارشناس تغذیه در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: این روزها که در عید نوروز قرار داریم، به صورت ناخودآگاه و ناخواسته الگوی تغذیه و تحرک تغییر می کند، وقتی به مهمانی می روید، یا میزبان هستید، انواع میوه، شیرینی و شکلات، شربت و آجیل و حتی گاهی شام و نهار تدارک دیده می شود.
وی با بیان این که در این میان به جز میوه مابقی اقلام پذیرایی عید سرشار از مواد قندی و چربی هستند، اضافه کرد: این مواد نه تنها می توانند سلامت بیماران را تهدید کنند، بلکه برای سلامت افراد سالم هم تهدیدی جدی محسوب می شوند.
فیروکوهی ادامه داد: در صورت عدم دقت و خود مراقبتی و پرهیز، دریافت مواد قندی و چربی بیش از حد خواهد شد که ضمن ایجاد بستر اضافه وزن و چاقی، ممکن است، حالت تهوع و استفراغ و دیگر مشکلات را به همراه داشته باشد
به گفته وی، مصرف روزانه خوشمزه های مضر شامل انواع مواد قندی و شیرینی ها، چربی ها، شورها، ترشی ها، نوشیدنی های مصنوعی در ایام عید به دلیل فرهنگ و آداب و رسوم اقوام ایرانی، دید و بازدیدهای متعدد و گاه فشرده روزانه به صورت افراطی افزایش پیدا می کند و نتیجه آن اغلب منفی و تهدیدی برای سلامتی است.
این کارشناس تاکید کرد: نیاز است که با رعایت نکات لازم از انحراف غذایی و بد غذایی در ایام نوروز پیشگیری کنید، چراکه مصرف برخی اقلام باعث اضافه وزن می شود و منشا ابتلا به انواع بیماری های غیر واگیر یا بدتر شدن بیماری است.