وقتی شبکه های اجتماعی در کمین خانواده ایرانی است؛

طلاق عاطفی دستاورد استفاده نادرست از فضای مجازی/ عضویت در گروه های مختلط مهمترین دلیل عدم اعتماد همسران به یکدیگر

2 اسفند 1400 ساعت 14:34

یکی از دستاوردهای استفاده نادرست از فضای مجازی عدم اعتماد همسران به یکدیگر و ازدیاد طلاق است که هر چه تب حضور کاربران در این فضا داغ تر باشد، کانون گرم خانواده آسیب های جدی تری متحمل می شود.


به گزارش پهره به نقل از عصرهامون، وقتی حد و مرز دوستی در شبکه های اجتماعی دستخوش تغییر می شود فاجعه ای به بار می آید که آغازش از بین رفتن حریم ها است.


فضای مجازی، دنیایی بی پرده و بدون حریم است، شکسته شدن حریم ها و دستی های مجازی در ساده ترین شکل طلاق عاطفی را به دنبال دارد، آسیبی پنهان که منجر به دلسردی افراد به یکدیگر شده و زمینه را برای بروز اختلافات بزرگتر بین افراد ایجاد می کند.

سپیده بانوی 34 ساله زاهدانی می گوید زندگی خوبی داشتیم؛ ماجرا از زمانی شروع شد که کش مکش بین من و همسرم به علت استفاده از گوشی بالا گرفت، در هر جمع و دورهمی، خلوت خانه و یا حتی پشت فرمان ماشین تلفن همراه لحظه ای از دست پدرام جدا نمی شد و این موضوع حساسیت بیش از حدی در درونم ایجاد کرد چرا که حتی اجازه نگاه کردن به پیام ها و یا استفاده برای یک تماس ساده از آن دستگاه را هم نداشتم.

شعله این حساسیت از جایی شعله ور شد که پس از مدت ها تلفن همراه همسرم را اتفاقی در دست گرفته و وارد پیام های وات آپ شدم؛ حضور در گروه های مختلف و ارتباط با مخاطبینی که نام و تصاویر پروفایل هایشان هم خوانی نداشت تمام این عوامل باعث کلنجارهای بیش از پیش شد؛ و همسرم به جای توجیح کردن من و اشتباهاتش، کار را به جایی رساند که درخواست طلاق دادم.

با این تفاسیر اما درگیر شدن زنان و مردان متاهل در این فضا زنگ خطری در جامعه بوده و کاهش ارتباطات خانوادگی و ارتباط کلامی گویای این مهم است؛ باید بدانیم که میل افراطی به حضور در شبکه‌های اجتماعی و کم‌توجهی به یکدیگر مانع بزرگی برای داشتن خانواده‌ای شاد و مستحکم است و کم‌توجهی به همسر، غرق شدن در فضای مجازی و کاهش گفت‌وگوی روزمره باعث ایجاد فاصله و سردی در خانواده می‌شود.

زنگ خطر وابستگی به فضای مجازی در کانون خانواده

مهسا کریمی، کارشناس ارشد روانشناسی در گفت وگو با خبرنگار ما با بیان اینکه فضای مجازی تمام وقت اعضای خانواده را به خود اختصاص داده، گفت: امروز در اکثر خانواده ها زمان ارتباط کلامی و دورهم نشستن اعضا با یکدیگر کمتر از 15 دقیقه شده و این مهم زنگ خطر عدم استفاده بهینه از تکنولوژی روز و هشداری برای آغاز پس لرزه در کانون گرم خانوادگی است.

وی با تاکید بر این مطلب که حضور بدون قاعده در فضای مجازی اثرات مخربی بر زندگی زناشویی دارد، بیان کرد: عضویت همسران در گروه های مختلط، شک همزمان به یکدیگر در راستای ارتباط با نامحرم در فضای مجازی و یا مخفی کاری با گذاشتن رمز بر روی گوشی از جمله دلایل عدم اعتماد همسران به یکدیگر بوده که این عوامل به ندرت منجر به سردی روابط و طلاق عاطفی بین زن و مرد خواهد شد.

این روانشناس با اشاره با اینکه استفاده از دنیای مجازی نیاز به آموزش و مدیریت زمان دارد، تصریح کرد: عدم توجه به این نکات و نداشتن آگاهی کامل در عرصه سواد مجازی منجر شده تا آمار طلاق در جامعه فزونی باشد، برخی از خانواده ها بدون تعرف این فضا و ایجاد محدودیت در استفاده از این تکنولوژی اجازه دسترسی آسان به فرزندان در سنین مختلف  را داده که این اقدام منجر به تغییر هویت دینی، نافرمانی، خشونت، بلوغ زود رس فرزندان در ابعاد مختلف شده است.

به گفته وی، والدین تنها مسئول غذای جسمی فرزندان نبوده بلکه باید غذای روحی آنان در کانون گرم خانواده مهیا باشد تا در دنیای مجازی غرق نشوند و از حقایق دوری نکنند.

کریمی ادامه داد: افزایش استفاده از اینترنت و حضور پویا در شبکه‌های اجتماعی موبایلی عامل دوری اعضای خانواده از یکدیگر شده به گونه ای که به رغم نزدیکی فیزیکی و در زیر یک سقف بودن، گاه فاصله عاطفی و معنوی زیادی بین اعضای خانواده وجود دارد، این درحالیست که باید سواد استفاده از فضای مجازی یکی ازآموزش هایی باشد که خانواده ها بدان اهمیت داده،  چرا که اگر آموزش درست باشد می توان از آسیب های مخرب این فضا در خانواده و جامعه جلوگیری کرد.

 انتهای پیام/


کد مطلب: 429483

آدرس مطلب: https://www.pahreh.ir/news/429483/طلاق-عاطفی-دستاورد-استفاده-نادرست-فضای-مجازی-عضویت-گروه-های-مختلط-مهمترین-دلیل-عدم-اعتماد-همسران-یکدیگر

پهره
  https://www.pahreh.ir