چهارشنبه ۷ آبان ۱۳۹۹ ۰۷:۲۶
۰
بحران پنهان کووید_۱۹؛

زنگ خطر کرونا در مدارس سیستان و بلوچستان به صدا درآمد/ ویروسی که چراغ خاموش قربانی می گیرد

با شروع فصل پاییز، ویروس کرونا هم بسیار پرقدرت‌تر از همیشه در گوشه گوشه جهان در حال جولان است و به صورت چراغ خاموش قربانی می‌گیرد، موضوعی که باعث دغدغه بسیاری از مردم شده و از سویی فوت 2 معلم در ایرانشهر در اثر ابتلا به کووید 19به این نگرانی ها دامن می زند.
زنگ خطر کرونا در مدارس سیستان و بلوچستان به صدا درآمد/ ویروسی که چراغ خاموش قربانی می گیرد
به گزارش عصرهامون به نقل از پهره؛ شروع همه‌ گیری کرونا از زمستان سال پیش به علت نگرانی درباره سلامت کودکان و انتشار بیماری بین آنان باعث تعطیلی مدارس شد.

 اکنون که  مدارس بازگشایی شده، بحث درباره خطرات احتمالی که دانش آموزان را در بازگشت به کلاس‌های درس تهدید می‌کند و تاثیر این اقدام انتشار ویروس کرونا را افزایش می دهد.


کرونا؛ معمای 'ناقلان خاموش'

چند بررسی اخیر نشان دادند که بسیاری از موارد عفونت کرونا ویروس در کودکان مانند بزرگسالان بدون علائم هستند و با وجود بی‌علامت بودن ممکن است میزان بار ویروسی (میزان ویروس در راه‌های تنفسی آن ها) بیشتر از بزرگترها باشد.

 بنابراین ممکن است کودکان به عنوان «ناقلان خاموش» ویروس در جامعه عمل کنند و باعث انتقال آن در سطح جامعه از جمله به افراد آسیب‌ پذیرتر مانند سالمندان و افراد دارای بیماری‌ زمینه‌ای شوند.

رفتارهای کودکان نیز نسبت به بزرگترها کمتر به ماسک زدن، رعایت فاصله اجتماعی از یکدیگر و شستن دست‌ها تن در می‌دهند، می‌تواند انتقال ویروس در میان آن ها را تشدید کند.

بنابراین بازگشت کودکان به مدارس باید با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی برای پیشگیری از انتقال کووید_۱۹ یعنی رعایت شستن مکرر دست‌ها، ماسک زدن و فاصله‌گیری اجتناعی باشد، به خصوص که با رسیدن پاییز و زمستان شیوع ویروس‌های تنفسی اوج می‌گیرد.

چند روز قبل هم در فضای مجازی، خبر فوت دو نفر از معلمین به دلیل ابتلا به بیماری کرونا در شهرستان ایرانشهر نشر داده شده بود که در پی آن اخبار تعطیلی مدارس در سطح این منطقه به دلیل شیوع مجدد این ویروس منتشر شد که صحت و کذب بودن آن توسط خبرنگار پایگاه خبری پهره مورد پیگیری قرار گرفت.

بعد از شنیدن خبر فوت دو معلم در سطح شهرستان ایرانشهر بسیاری از والدین با اعتراض به بازگشائی مدارس آن را تهدیدی جدی برای جان دانش آموزان و معلمان عنوان کردند.




عدم حضور معلمین فوت شده بر اثر کرونا، سر کلاس درس


در همین راستا، عبدالغفور حسینی، مدیر آموزش و پرورش شهرستان ایرانشهر در گفت و گو با خبرنگار پهره بیان کرد: مرحوم عبدالعزیز ایرندگانی چند روز قبل که بر اثر ابتلا به کرونا فوت کرده بود، یکی از معلمین ساکن خاش و نیروی اداره آموزش و پرورش این منطقه بوده که امسال بازنشسته شده و بعد از آن برای ادامه زندگی به حوزه ایرانشهر نقل مکان کرده و در مدرسه و کلاس درس حضور نداشته که بتواند باعث شیوع ویروس کووید_۱۹ بین دانش آموزان در مدارس شود.

وی در تکمیل مطلب فوق، افزود: اما خانم معلم مرحوم حکیمیان از آموزش و پرورش دشتیاری به ایرانشهر منتقل شده بود که چند روز قبل در اثر ابتلا به کرونا فوت کرد.

رئیس آموزش و پرورش ایرانشهر ادامه داد: این معلم چند هفته قبل از فوتش به مدیر مدرسه اعلام می کند که همسرم در گیر کرونا شده و بعد از آن روز دیگر در مدرسه حضور نمی یاید و در خانه می ماند و در واقع در زمان ابتلا به این بیماری در منزل شخصی خود بوده است.

وی اضافه کرد: طی روزهای اخیر از طرف مرکز بهداشت بخشنامه و دستورالعمل جدید در راستا بیماری کرونا به همه مدارس سطح ایرانشهر ارسال شده و درصورتی که معلمی واقعا مبتلا به این بیماری باشد و نتیجه تست آن مورد تائید پزشک مرکز بهداشت باشد و تعداد مبتلایان بیش از دو نفر باشند کلاس های آموزشی برای آن مدرسه به صورت غیر حضوری برگزار می شود.



حسینی عنوان کرد: در حقیقت در وهله اول کلاس های آموزشی دانش آموزان به صورت غیر حضوری برگزار می شود و در دستورالعمل مبارزه با بیماری کرونا مطرح شده که حضور دانش آموز در کلاس درس به صورت حضوری اختیاری بوده و هیچ گونه اجباری برای حضورش در مدرسه وجود ندارد و در خصوص همکاران فرهنگی هم اگر شخصی با تائید پزشک به مدیر یا اداره آموزش و پرورش نامه بزند و یا اعلام کند که علائم ابتلا به سرماخوردگی، انفلوآنزا را دار و یا مشکوک به بیماری کرونا است؛ مطابق با دستورالعمل های صادره از مرکز بهداشت طبق ستاد ملی مبارزه با کرونا دیگر نباید به مدت دو هفته در سر کلاس درس حضور یابد.

انتهای پیام/
کد مطلب: 427189