سه شنبه ۲۵ شهريور ۱۳۹۹ ۰۹:۲۲
۰
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان چابهار مطرح کرد:

"لام گیری" از مسافران کشورهای همسایه؛ عامل واکسینه شدن مردم/ مقابله با بیماری مالاریا نیازمند یک همکاری همگانی است

مهدی میرادی گفت: شخصی که به تازگی از کشورهای همسایه مانند پاکستان وارد شده است باید لام مالاریا توسط پرسنل بهداشتی از وی گرفته شود و در صورت مثبت بودن اقدامات درمانی در دستور کار قرار گیرد.
"لام گیری" از مسافران کشورهای همسایه؛ عامل واکسینه شدن مردم/ مقابله با بیماری مالاریا نیازمند یک همکاری همگانی است
به گزارش پهره، مهدی میرادی؛ مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان چابهار در گفت و گو با خبرنگار چهاربهاران با اشاره به خطر بیماری مالاریا به ویژه در روستاها و حاشیه شهر بیان کرد: همه ساله اقدامات گسترده ای برای مقابله با بیماری مالاریا و از بین بردن کانون های احتمالی این بیماری از قبیل سمپاشی ابقایی کانون های احتمالی، عملیات لاروکشی، توزیع ماهی گامبوزیا در هوتگ ها، کشف و بررسی موارد مالاریا و مه پاشی صورت میگیرد تا از ابتلا افراد به این بیماری جلوگیری شود.

وی با بیان اینکه مبارزه برای حذف این بیماری همچنان ادامه دارد، تصریح کرد: مالاریا مهم‌ترین بیماری انگلی به‌ویژه در کشور‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری دنیا است و از آنجا که اغلب موارد مالاریا به صورت وارده و از کشورهای همسایه هستند، احتمال انتقال در صورت تماس با اتباع کشورهای همسایه بسیار محتمل است.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان چابهار با تاکید بر اجرای طرح بیماریابی در تمام مناطق فعالیت پشه مالاریا گفت: حداقل سه مرحله در هر ماه علاوه بر مراجعه افراد مشکوک به مراکز درمانی، داوطلبان و رابطان سلامت با حضور در روستاهای پرخطر اقدام به بیماریابی می کنند.

میرادی افزود: تشخیص این بیماری به دو صورت نمونه گیری خون محیطی از افراد مشکوک و انجام آزمایش تست تشخیص سریع مالاریا انجام می شود.

این مسئول با اشاره به اینکه هر ساله اقدامات پیشگیرانه علیه مالاریا انجام می گیرد، اذعان کرد: هر ساله کانون های انتقال فعال مالاریا در استان 2 نوبت سم پاشی می شود.

وی گفت: یکی از راه هایی که خطر گزش پشه مالاریا در آن وجود دارد، خوابیدن در حیاط و پشت بام خانه بدون استفاده از پشه بند است و افراد در صورت لزوم حتما از پشه بند های مناسب و استاندارد استفاده کنند.

میرادی با اشاره به علائم بیماری مالاریا یادآور شد: تب، لرز ،سردرد، حالت تهوع و استفراغ، درد عضلانی و خستگی مفرط نشانه هایی است که افراد باید با مشاهده آن بلافاصله به مراکز درمانی مراجعه کنند.

مدیر شبکه بهداشت و درمان چابهار قطع چرخه انتقال عامل بیماری‌زا از ناقل به فرد حساس را راهبرد اصلی در کنترل بیماری‌های واگیر‌دار عنوان و خاطرنشان کرد: ‌دسترسی به محل زیست مناسب، دسترسی به برق، کاهش آب‌های راکد و افزایش سواد سلامت مردم در کنار اقدامات مدیریتی، اجرایی و نظارتی سامانه بهداشت و درمان مهم‌ترین عامل موثر در کنترل و حذف بیماری مالاریا‌ست.

انتهای پیام/
کد مطلب: 426705
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *